Anime my life

Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Anime my life

Acest forum este dedicat animeurilor.

Ultimele subiecte

» www.MuzicaDownload.net
Bleach Review EmptySam Aug 01 2009, 21:13 Scris de uploader_site

» REGULAMENT
Bleach Review EmptyJoi Apr 30 2009, 20:13 Scris de Admin

» Anyoka's here!!
Bleach Review EmptyJoi Apr 30 2009, 20:01 Scris de Admin

» top peronaje favorite
Bleach Review EmptyVin Mar 13 2009, 15:55 Scris de Kim

» george si daisuke
Bleach Review EmptyVin Mar 13 2009, 15:54 Scris de Kim

» arashi vs hiroyuki
Bleach Review EmptyVin Mar 13 2009, 15:53 Scris de Kim

» schimbari
Bleach Review EmptyVin Mar 13 2009, 15:49 Scris de Kim

» cuplul favorit
Bleach Review EmptyVin Mar 13 2009, 15:49 Scris de Kim

» continuare ?
Bleach Review EmptyVin Mar 13 2009, 15:48 Scris de Kim

Navigare

Anime blog

Anime

Iunie 2023

LunMarMierJoiVinSamDum
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Calendar Calendar


  Bleach Review

  Itchacy
  Itchacy
  Gold member
  Gold member


  masculin
  Numarul mesajelor : 472
  Varsta : 32
  Localizare : A lost city a.k.a. Bucuresti
  Joburi/Distractii : Anime , Manga , PC stuff , Gaming etc.
  Stare de spirit : Disturbed
  Data de inscriere : 13/05/2008

  Bleach Review Empty Bleach Review

  Mesaj  Itchacy Dum Mai 25 2008, 20:10

  Bleach Review 230px-Bleach

  Bleach ( ブリーチ, Burīchi?, romanizat BLEACH în Japonia) e o serie manga și anime realizată de Tite Kubo, mangaka (creator de manga) al Zombie Powder.

  Bleach urmărește viața lui Ichigo Kurosaki, un elev de liceu de 15-ani cu abilitatea de a vedea fantome și un shinigami (în traducere directă ,,zeu al morții”) cu numele de Rukia Kuchiki. Primele părți ale poveștii se desfășoară în jurul acestor personaje. Odată cu desfășurarea evenimentelor, povestea începe să ne dezvăluie mai mult din lumea zeilor morții. Seria manga a fost adaptată într-un serial animat de televiziune, doua OVA, doua filme de animație de lung metraj, un musical rock, numeroase jocuri video, și un set de cărți de joc de colecție. Volumele compilate de manga s-au vândut într-un număr de 40 milioane de copii în Japan, și au ajuns în topul de vânzari de manga din Statele Unite. Seria manga a primit premiul Shogakukan Manga Award pentru categoria shōnen în 2005, și seria anime a fost nominalizată de numeroase ori la premiile American Anime Awards.


  Subiectul

  Avertisment sinopsis! Urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.
  În cazul în care credeți că acestea v-ar strica plăcerea savurării poveștii, pe care nu o cunoașteți încă, ar trebui să evitați citirea subcapitolului.

  Povestea începe cu apariția subită a Rukia Kuchiki în camera lui Ichigo Kurosaki. Ea este surprinsă de abiltatea sa de o vedea, dar conversația ce rezultă este întreruptă de apariția unui hollow, un spirit malefic. După ce Rukia este grav ranită încercând să-l protejeze pe Ichigo, ea intenționează să-i transfere jumătate din puterile ei lui Ichigo, sperând să îi dea oportunitatea să înfrunte hollow pe picior de egalitate. Ichigo absoarbe neintenționat aproximativ toată puterea ei, ceea ce îi permite să învingă hollow cu ușurință.

  Urmatoarea zi, Rukia apare în clasa lui Ichigo ca un elev transferat. Spre surprinderea lui, ea pare a fi un om normal. Ea teorizează că puterea spirituală a lui Ichigo a dus la absorția aproape totală a puterilor ei, lăsând-o ca urmare naufragiată în lumea reală. Rukia și-a transferat spiritul într-un gigai — un corp uman artificial — până când își va recăpăta abilițatile. Între timp, Ichigo trebuie să-i preia îndatoririle de shinigami, luptând cu hollows și ghidând suflete rătăcite înapoi în Soul Society.

  Personajele din Bleach

  Personaje principale

  Ichigo Kurosaki (黒崎 一護, Kurosaki Ichigo?)
  Protagonistul din Bleach, Ichigo, un liceean cu părul portocaliu devine un shinigami temporar după ce absoarbe forțat de împrejurări puterile lui Rukia Kuchiki. Natura lui cinică îl face ca la început să îi displacă noua datorie, dar cu trecerea timpului acesta o accepta, iar cînd puterile sale temporare dispar, își riscă viața pentru a deveni un shinigami deplin. Acesta își dorește puteri cît mai mari pentru a fi în stare sa protejeze pe toți cei dragi lui și pentru a o salva pe Rukia de la moarte.

  Rukia Kuchiki (朽木 ルキア, Kuchiki Rukia?)
  Rukia Kuchiki este un shimigami trimisă în lumea oamenilor ca patrulă de exterminare a spiritelor malefica în orașul natal a lui Ichigo. Deși fizic arată ca o adolescentă, aceasta are de fapt peste 150 de ani. Rukia este forțată în timpul unei lupte să-și transfere puterile lui Ichigo și să trăiască o perioadă ca un om obișnuit. Se înscrie la liceul din oraș și se mută în dulapul lui Ichigo, în timp ce îl învață cum să fie un shinigami-înlocuitor în locul ei.

  Orihime Inoue (井上 織姫, Inoue Orihime?)
  Orihime Inoue este o colegă veche de clasă a lui Ichigo, îndeaproape legată de el de o prietenă comună (Tatsuki Arisawa). Ea este practic orfană, de vreme ce ea și fratele ei mai mare Sora au fugit din casa în care erau abuzați la o vîrstă fragedă, iar mai tîrziu și acesta a murit. Deși inițial lipsită de puteri spirituale, începe să și le dezvolte pe timpul petrecut pe lîngă Ichigo în noua sa formă, ulterior posedînd una din cele mai puternice abilități de vindecare, fiind capabilă de a readuce corpul la starea precedentă de sănătate, oricît de grave ar fi rănile. Are niste zanisoare care ii indeplinesc dorintele.

  Yasutora "Chad" Sado (茶渡 泰虎, Sado Yasutora?)
  Yasutora Sado, cunoscut mai bine drept Chad, este unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Ichigo. Deși este cunoscut pentru statura sa impozantă este foarte blând, refuzând a se lupte decât pentru binele altora. Nu poate percepe fantomele la început, dar acest lucru se schimbă când observă un grup de copii find atacați de un hollow. Descoperă că posedă o putere unică ce îi acoperă unul dintre brațe, crescându-i puterea și permițându-i să distrugă hollows. Mai tîrziu manifestă și puterea de a trage cu energie din brațul acoperit cu armură.

  Uryū Ishida (石田 雨竜, Ishida Uryū?)
  Deși la prima vedere nu pare decât un coleg de clasă silitor, dar solitar, Uryū Ishida este de fapt un Quincy, descendent al unei neam de arcași cu abilități de a vâna hollows. Poartă o ură pentru toți Shinigami, inclusiv Ichigo, dar după un timp ajunge să-l vadă pe Ichigo diferit, în cele din urmă ajungând să-l considere aliat și prieten.

  Tipuri de personaje

  * Oameni: Oamenii din Bleach sînt asemeni rezidenților moderni ai Japoniei, iar majoritatea lor nu pot vedea ori simți spiritele fără corp în vreun fel. Spiritele pot totuși ocupa corpuri umane artificiale numite gigai care îi fac vizibili și oamenilor obișnuiți. Unul din 50.000 de oameni poate fi medium, cu nivele diferite de a simți spiritele din jurul lor, dar doar o treime din aceștia le pot vedea clar, și doar cei mai puternici medii pot vorbi ori atinge fantomele. Există persoane cu abilități înnăscute de a vedea, dar și lupta cu spiritele, dar oamenii obșnuiți pot obține această putere doar prin prezența constantă în jurul unei surse mari de putere sprituală.

  * Plusuri: Un spirit blând din Bleach este cunoscut drept plus. Un plus este sufletul unei persoane care a murit. Un lanț, denumit Chain of Fate (因果の鎖, inga no kusari?, Lanț al Destinului), este atașat de pieptul plusului și îl leagă de o locație, un obiect sau o persoană de care sufletul s-a simțit apropiat în timpul vieții. Spiritul se poate mișca liber dacă lanțul a fost rupt, dar acest lucru face ca lanțul să înceapă a se coroda. Normal un plus este trimis în Soul Society de către Shinigami print-un ritual numit soul burial (魂葬, konsō?) înainte de corodarea semnificativă a lanțului. Dacă Chain of Fate este coradat complet înainte ca soul burial să fie executat, o gaura va aparea în pieptul sufletului unde lanțul a fost odata ancorat. Aceste spirite înnebunesc și devin spirite malefice cunoscute ca hollows. Dacă Lanțul Destinului (Chain of Destiny) este smuls în mod deliberat se poate ajunge la degradarea sufletului.

  * Hollows: Hollows sunt principali antagoniști din Bleach. Ei sunt spirite malefice ce trăiesc în Hueco Mundo dar călătoresc în lumea celor oamenilor pentru a se hrăni cu sufletele celor vii și celor morți. Ca și Shinigami, hollows sunt facuți din materie spirituală și nu pot fi detectași de către oameni normali. Procesul prin care un plus se transformă în hollow durează câteva luni(chiar mai mult), depinzând de lungimea Chain of Destiny (因果の鎖, inga no kusari?, Chain of Fate, Lanț al Destinului), care iese din centrul pieptului acestuia. Când lanțul dispare cu totul, sufletul este transformat într-o forma unică, monstruoasa cu o vagă mască de schelet și o mare gaură unde lanțul a fost odată conectat. Deși majoritatea hollows pot fi învinși de un shinigami de putere medie, sunt unii care îi întrec în putere și pe cei mai puternici shinigami. Toți hollows poartă o masca alba, dar un grup mic de hollows le-au spart, devenind Arrancar. Spărgând maștile, acești hollows redobândesc rațiunea, obtinând uneori și forma humanoida, și acces la puteri de shinigami.

  * Shinigami: Shinigami, sau Soul Reapers după cum sunt denumiți în limba Engleză, sunt psychopomps din Bleach. Ei sunt spirite cu puteri spirituale, recrutate dintre rezidenți și nobilimea din Soul Society. Ca toate spiritele, ei nu pot fi detectați de oameni normali. Shinigami posedă cate un zanpakutō, sabii supernaturale care reprezintă o manifestație a puterii propietarului, cu care executa soul burials pe plusuri. Shinigami mai folosesc pe langă zanpakutō și magicii cunoscute drept kidō pentru a lupta împotriva hollows. Un group de Shinigami cunoscuți drept Vizard au obținut puteri de hollow, ajungând să posede măști detașabile și anuminte abilități hollow.

  * Quincy: Quincy sunt un clan de oameni cu abilitatea de a percepe lumea spirituala care au luptat odata împotriva hollows, folosind arcuri din energie spirituală pentru a-i distruge. Spre deosebire de Shinigami, Quincy absorb și canalizează energia spirituală din împrejurimile lor pentru a lupta. O diferență majoră față de Shinigami este că tehnica de lupta a Quincy distruge complet sufletul unui hollow, acesta nemaiputând intra în Soul Society. Această metodă are tendinta de a zdruncina balanța universului, deoarece atunci când sufletele sunt distruse, numarul de suflete care ajung sau pleacă din Soul Society nu poate ramâne egal. Ca urmare a acestui lucru Shinigami au purtat o campanie de exterminare a Quincy cu 200 de ani înainte de povestea actuală. Cel puțin doi Quincy înca mai există.

  Va urma ...
  Itchacy
  Itchacy
  Gold member
  Gold member


  masculin
  Numarul mesajelor : 472
  Varsta : 32
  Localizare : A lost city a.k.a. Bucuresti
  Joburi/Distractii : Anime , Manga , PC stuff , Gaming etc.
  Stare de spirit : Disturbed
  Data de inscriere : 13/05/2008

  Bleach Review Empty Re: Bleach Review

  Mesaj  Itchacy Dum Mai 25 2008, 20:11

  Continuarea ...

  Locul desfășurării povestei

  Planurile existenței din universul Bleach corespund în mare credinței de viață și viață de apoi a sistemului religios uman. Oamenii vii din anime trăiesc într-o lume asemănătoare Japoniei moderne; sufeletele trăiesc într-un soi de Rai denumit Soul Society; sufeletele rele sînt trimise în Iad. Odată ajuns în Soul Society, spiritul este capabil să trăiască mai mult decît oamenii din lumea vie, mulți îmbătrînind pe parcursul a mii de ani. Cei ce mor în Soul Society se reîncarnează în lumea oamenilor vii, astfel obținîndu-se un flux continuu ce asigură echilibrul.

  * Lumea Umana: Lumea oamenilor din Bleach este centrată în Japonia modernă; în special, într-o zona fictivă la vest de Tokyo numită Karakura Town. În această lume, Ichigo frecventează școala și se luptă cu hollows.

  * Soul Society: Lumea spiritelor este denumită Soul Society (尸魂界(ソウル・ソサエティ), Sōru Sosaeti?, Societatea Sufletelor) și este constituită din 2 porțiuni: orașul expansiv împrejmuit de un zid Seireitei (瀞霊廷, Court of Pure Souls?), unde traiesc shinigami și nobilimea, și zona celor opt districte rezidențiale numita Rukongai (流魂街, Town of Wandering Spirits?). Numărul districtului îi descrie condiția, astfel că districtele cu un numar mai mic sunt mai pasnice. Condițiile de trai se aseamana cu cele din Japonia feudală. Un rege trăiește într-un alt tărâm din Soul Society. Sufletele din Soul Society se aseamană celor ale oamenilor normali, dar îmbatranesc într-un ritm extrem de încet, astfel încât persoane cu vârste de câteva secole este ceva comun. Copii se pot naște la fel ca în lumea umană.

  * Hueco Mundo: Hueco Mundo (虚圏(ウェコムンド), Weko Mundo?) este o dimensiune între lumea oamenilor și Soul Society. Aici locuiesc hollows atunci când nu vânează suflete, și nu pot fi detectați atăta timp cât ramân în interior. Întrări în Hueco Mundo pot fi create prin sfâșierea țesaturii interdimensionale dintre cele 2 lumi. La suprafață, Hueco Mundo este un tărâm deșertic, acoperit de o noapte eternă. Puțina vegetație care poate fi vazută cu ochiul liber este defapt formată din cristale; și desi cerul are nori, nu se gaseste nicăieri apă. Puțini hollows locuiesc la suprafață.

  Personajele din Bleach călatoresc dintr-o lume în alta prin mai multe mijloace. Shinigami deschid pasaje între lumi cu ajutorul zanpakutō-lor. Fluturi negri creați în timpul ritualulul de soul burial, denumiți hell butterflies (地獄蝶, jigoku-chō?), fac aceste pasaje sigure. Sufletele umane trec dintr-un plan în altul numai prin nașterea în lumea umana sau prin ritualul de soul burial. Oameni vii pot folosi și portaluri speciale pentru a se deplasa între lumi, dar acestea sunt periculoase. Deși hollows sunt prezentați cu abilitatea de a se mișca între planuri deschizând rupturi în spațiu, ei prefera de obicei să ramână în Hueco Mundo datorită riscului de a fi descoperiți de către Soul Society în lumea umană.

  Producție

  Tite Kubo și-a găsit inspirația pentru multe din numele săbiilor și vrăjilor în literatura Japaneză antică. Kubo povestește că a devenit interesat de limba spaniolă deoarece pentru el suna "încântătoare" și "caldă"; Bleach având în componența sa multe cuvinte în limba spaniolă.

  Kubo povestește că îi place să creeze personaje care au o "aparență inselătoare" (precum "baiați buni cu fețe inspaimântătoare" și "baieți răi cu fețe blânde") deoarece Kubo a fost atras de oameni cu aceste "aparențe contradictorii" și că simte nevoia să "desenez oameni astfel când lucreaz".

  Într-un interviu, angajați United States Shonen Jump au declarat ca Bleach este "foarte cinematic" și că angajați cred că Kubo s-a folosit de filme ca "modele" pentru povestea sa. Când a fost întrebat daca vre-un film sau actor a fost exemplu pentru secvențele de luptă, Kubo le-a răspuns interviatorilor că i-a plăcut filmul Snatch dar că nu l-a folosit ca model. Kubo a specificat că filmele care îi plac "trebuie să-l influenteze" în "moduri variate".

  Recepție

  Primul volum de manga a fost vândut în peste 1.25 milioane de copii în Japania, și versiunea originală Japaneză de manga, ca un întreg, a fost vândută în peste 46 milioane de copii. În 2005, Bleach a fost premiată cu prestigiosul premiu Shogakukan Manga Award în categoria shōnen.

  Într-un poll de pe internet din 2006 făcut de TV Asahi, Bleach s-a clasat pe locul 7 ca program anime favorit în Japonia. În anul anterior, fusese clasat ca al 27-lea program favorit.

  Vânzările în America de Nord au fost ridicate,în Decembrie 2006 volumul 16 a fost clasat în top 10 al "nuvelelor grafice", iar volumul 17 devenind cel mai bine vândut volum de manga pentru luna Februarie 2007.

  Versiunea în limba engliza a Bleach a fost nominalizată pentru premiile "best manga" și "best theme" la American Anime Awards ediția 2006, dar nu a caștigat la niciuna dintre categorii. A fost nominalizată din nou în 2007 pentru "best manga", "best actor", "best DVD package design", și "best theme", dar a eșuat în a caștiga vre-un premiu.

  Media

  Manga

  De la prima apariție din August 2001, seria manga Bleach a fost publicată în revista Shueisha's Shonen Jump. Totodată Shueisha compilează capitolele într-un volum tankōbon bilunar; momentan fiind puse în ciculație 33 de volume. În America de Nord, Viz Media a publicat 22 volume în limba engleză. În acelaș timp numeroase grupuri de "scanlation" continuă să lanseze capitole neoficiale, traduse în engleza ale celor mai noi capitole.

  Anime

  Versiunea anime a Bleach este produsă de către Studiul Pierrot și îl are ca director pe Noriyuki Abe. A fost difuzată pentru prima dată pe 5 Octombrie 2004, pe TV Tokyo. Episoadele 1-167 au fost făcute și difuzate în format 4:3, iar episoadele 168+ în format 16:9 wide screen.

  Pe 15 Martie 2006, Viz Media a obținut de la TV Tokyo Corporation și Shueisha drepturile pentru difuzarea și distribuirea produselor sub marca Bleach. Ca urmare, Viz Media a semnat un contract pentru titrarea în limba engleză a serialului anime, și a licențiat drepturilor de distribuire de produse sub marca Bleach mai multor companii diferite.

  Filme

  Bleach: Memories of Nobody (Memorii ale Nimănui) este un film de lung metraj care a fost lansat în cinema-urile din Japania pe 16 December 2006. Povestea are loc după terminarea evenimentelor din Soul Society, Ichigo aflându-se din nou în lumea oamenilor luptând înpotriva hollows. Intriga se desfășoara în jurul activităților unui grup denumit "Dark Ones" (Cei Întunecați), care încearcă să distrugă lumea umană și Soul Society. Evenimentele din film nu se potrivesc exact cu continuitatea intrigii canonice și de aceeea toate personajele participante își pierd memoria celor întâmplate pentru a explica discrepanțele.

  Bleach: The DiamondDust Rebellion a fost lansat în cinema-urile din Japania pe 22 December 2007. Îl are în centru atenției pe Tōshirō Hitsugaya, căpitanul celei de-a 10 Brigade, care este condamnat la execuție de către Soul Society după ce pierde un artefact numit "the King's Seal" (Sigiliul Regelui).

  Sursa : aici

   Data/ora curentă este: Joi Iun 01 2023, 21:26