Anime my life

Acest forum este dedicat animeurilor.

Ultimele subiecte

» www.MuzicaDownload.net
Dragostea EmptySam Aug 01 2009, 21:13 Scris de uploader_site

» REGULAMENT
Dragostea EmptyJoi Apr 30 2009, 20:13 Scris de Admin

» Anyoka's here!!
Dragostea EmptyJoi Apr 30 2009, 20:01 Scris de Admin

» top peronaje favorite
Dragostea EmptyVin Mar 13 2009, 15:55 Scris de Kim

» george si daisuke
Dragostea EmptyVin Mar 13 2009, 15:54 Scris de Kim

» arashi vs hiroyuki
Dragostea EmptyVin Mar 13 2009, 15:53 Scris de Kim

» schimbari
Dragostea EmptyVin Mar 13 2009, 15:49 Scris de Kim

» cuplul favorit
Dragostea EmptyVin Mar 13 2009, 15:49 Scris de Kim

» continuare ?
Dragostea EmptyVin Mar 13 2009, 15:48 Scris de Kim

Navigare

Anime blog

Anime

Iunie 2020

LunMarMierJoiVinSamDum
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Calendar Calendar


  Dragostea

  Itchacy
  Itchacy
  Gold member
  Gold member

  masculin
  Numarul mesajelor : 472
  Varsta : 29
  Localizare : A lost city a.k.a. Bucuresti
  Joburi/Distractii : Anime , Manga , PC stuff , Gaming etc.
  Stare de spirit : Disturbed
  Data de inscriere : 13/05/2008

  Dragostea Empty Dragostea

  Mesaj  Itchacy la data de Lun Mai 26 2008, 20:40

  Ok ... daca nu e bine pus aici acest review rog un mod sau pe ingerasul meu sa il mute ^^

  Dragoste, iubire sau amor este termenul folosit pentru un simțământ mai puternic ca simpatia, acest sentiment poate fi pentru partener, familie, prieten, de natură religioasă pentru aproapele său, sau pentru animale, obiecte, patrie.
  Dragoste de natură sexuală, în opoziție cu dragostea platonică.
  Acest sentiment are un caracter pozitiv, o dragoste sinceră cu simțăminte profunde de atașare dezinteresată, lipsită de egoism față de elementul iubit.


  Obiectul dragostei

  Iubirea poate avea ca obiect:

  * Iubirea de sine care se poate confunda cu egoismul sau vanitatea.
  * Iubirea partenerului care poate fi de sex opus (la heterosexuali) sau de același sex (la homosexuali), dragoste romantică.
  * Iubirea de familie a copiilor, în general a rudeniilor
  * Iubirea aproapelui chiar și pe dușmani, care are un substrat religios, fiind preluat din Noul Testament
  * Iubirea orientată obiectiv ca: natura, animalele, hobby, patria (patriotismul care e pozitiv în contradicție cu fanatismul)
  * Iubirea față de Dumnezeu, iubire care e legată de spritualitate și religie.
  * Iubirea subiectivă sau mistică care nu are un substrat obiectiv .

  Semne care caracterizează iubirea

  In mod frecvent dragostea nu este exprimată prin cuvinte, ci anumite comportamente ca privirea, mimica, poziții erotice ale corpului (foarte bine exprimat și la animale). La fel prezența acestui sentiment indică gingășia gesturilor, sărutul, atingeri ale părților corporale intime, cea mai intimă formă fiind exprimată prin sex.
  Verbal dragostea este exprimată prin încercări de apropiere prin complimente, diminutive (ca și comoară), alintări, declarații de dragoste.
  Rituale ale iubirii sunt logodna cu dăruirea inelului de logodnă și cununia, sau tot verbal dragostea este exprimată prin literatură.
  Persoana îndrăgostită fiind atașată de persoana iubită, fiindu-i teamă de a o pierde, sau dor de ea când nu se se află în apropiere, aceste simțăminte sunt realizate prin simțul văzului, mirosului (olfactoric), tactil culminând cu împerecherea.

  Dragostea din punct de vedere științific

  În biologie sau psihologie termenul „iubire” nu este clar definit, tocmai datorită complexității acestui sentiment emoțional. Până în prezent din punct de vedere științific s-a ajuns la rezultatele următoare:

  * Neurobiologic s-a constatat că intensitatea biocurenților din anumite zone cerebrale devin mai active fără a putea localiza clar un centru nervos al iubirii în creier, acest fenomen este corelat cu modificări biochimice care determină reacțiile biologice care devin tot mai intense, influențând comportamentul, gândirea lucidă.

  Astfel se poate vorbi de fenomene neuroendocrine sub coordonarea diencefalului, luând naștere în hipofiză opiate endogene (care determină starea de euforie). Din cadrul substanțelor mesagere a euforiei se pot aminti „dopamina”, „adrenalina” și „substanțele endorfine” care declanșează mai departe o producție de hormoni sexuali ca testosteron crescând apetitul sexual, care este stimulat și pe calea olfactivă prin „feromoni”, scăzând nivelul serotoninei (împreună cu adrenalina și noradrenalina sunt „monoamine”, hormonii de stres), reacții asemănătoare apar în cazuri de îmbolnăvire, ceea ce determină faptul că îndrăgostiții nu mai pot gândi normal (stare de drogare). Din statistici s-a observat că cea mai crescută rată a divorțurilor este după patru ani de căsnicie. După această perioadă preiau rolul la femei oxitocina și la bărbați vasopresina, care împreună cu endorfinele întăresc sentimentul de dragoste care se transformă într-o formă a prieteniei și încrederii în partener.

  Parere

  Well ... eu unul nu ma iau niciodata dupa stiinta or anything else ... pur si simplu cand ma indragostesc o simt ... e ca si cum ai avea fluturi in stomac ... e ca si cum atunci cand vezi persoana de care iti place simti ca ti se inmoaie genunchii si nu mai poti respira ... e ca si cum un val de caldura iti inunda tot corpul si parca plutesti de fericire ... that's love I love you ^^


  Sursa : aici

   Acum este: Lun Iun 01 2020, 03:18