Minami-ke

Alternative Titles:"みなみけ Minamike" ,"The Minami Family"
Number of episodes:13
Released:7 october 2007/30 december 2007
Producers: Starchild Records, DAUME
Genres:comedy, slice of life
Opening theme:"Keikenchi Jōshōchū☆"
Ending theme:"Colorful Days"
Plot
Intreaga poveste se invarte in jurul a trei surori Minami Kana, Chiaki si Haruka.Acestea desi sunt niste surori foarte apropiate au caractere total diferite, Haruka e cea matura si responsabila, Chiaki e mezina draguta dar cam directa, iar Kana e cea energica si mereu vesela, cu idei noi si trasnite.
Animeul incepe cu inceputul unei zi obisnuite de scoala,in care Haruka si Chiaki se trezesc devreme, dar Kana vrea sa leneveasca cat mai mult in pat. Scoala este ca de obicei pentru Kana plictisitoare si obositoare, dar azi se intampla ceva mai aparte.Ea primeste o scrisoare de dragoste de la un coleg de clasa ,Fujioka, dar ia totul ca pe o joaca.Fujioka o place pe Kana datorita firii ei mai energice dar ii era tot mai greu sa se apropie de ea deoarece Kana credea ca este intr-o continua intrecere cu el. Desi el tot timpul castiga ,mai ales la notele mai mari evident el primea in schimb cate una de Kana. Pana la urma aceasta uita si cei doi reusesc sa se comporte ca niste prieteni.
Veselia si energia Kanei aduce multe aventuri familiei Minami. Kana isi convinge surorile sa mearga pe plaja,dat fiind caldura insuportabila dintr-o zi de vara. Acolo ea incearca sa-si faca sora sa isi arate costumul special cumparat de Chiaki,ea fiind mai timida,se joaca in apa,si isi petrec o frumoasa zi pe plaja impreuna.
Apoi intra in scena si un coleg de clasa a lui Chiaki, Makoto,care se pare ca incepe sa o placa pe Haruka,in ciuda diferentei de varsta.Acesta pentru a putea intra in casa familiei Minami se imbraca ca o fata si astfel reuseste sa se integreze acolo desi era sa fie prins cu mata in sac de nenumarate ori. In casa familiei Minami ajunge si o anume "Touma Minami' care interpreta rolul de frate a lui Chiaki.
Cele trei surori ajung sa fie renumite si la scoala,Chiaki datorita firii ei directe si mature,Kana datorita energiei ei iar Haruka ajunge sa fie cunoscuta drept un "banchou".
Finalul surprinde zilele de Craciun in familia Minami.Desi Haruka doreste ca mosul sa fie Takeru, Kana il cheama pe Fujioka ,il imbraca si-l trimite la surioara ei..Acesta are grija sa fie vazut in coltul usii pentru ca Chiaki sa creada ca mosul ia pus darurile...Desigur apoi Kana isi cicaleste sora spunandu-i ca nu a vazut nici un mos ..
Main caracters
[center]Minami Kana

[center]Minami Kana

Kana este una din cele trei surori Minami...Ea are o personalita mai aparte, fiind mereu cu zambetul pe buze, simpatica, vesela si plina de energie peste tot, la scoala, acasa, pe plaja,etc..Comportamentul ei difera in functie de persoana cu care interactioneaza...Cu Haruka este ascultatoare si la locul ei, cu Chiaki este glumeata si mereu gata sa-i faca ceva,cu Fujioka este indiferenta ,cu celelalte persoane, colegi de clasa,vechini,prieteni este mereu plina de energie..Situatia Kanei la invatatura este oarecum precara,dar incerca sa se consoleze spunand ca notele ei sunt normale,nici prea mari nici prea mici..Comportamentul ei pe tot parcursul animeului este unul interesant si faptele ei sunt pe de o parte amuzante pe de alta parte ciudate..Ea isi pune ochelarii lui Keiko pentru a se comporta si vorbi mai inteligent, desi nu stie deloc sa gateasca ea incearca si mereu o da in bara, mananca prajitura pe care Chiaki o facuse special pentru Haruka, il imbraca pe Makoto ca o fata etc..Dar toate actiunile ei sunt destinate distractiei si amuzarii si de cele mai multe ori ii reusesc..
Minami Chiaki

Chiaki este cea mai mica dintre surorile Minami, dar in ciuda acestui fapt ea este mult mai matura decat Kana...Tot timpul este tacuta,ori invatand ori citind ceva.Chiaki o respecta si o apreciaza foarte mult pe sora mai mare ,Haruka, si incearca sa o puna la locul ei si pe Kana ,ajungand deseori la pumni,batai si lucruri mai putin obisnuite unor fete...Pare a fi elevul perfect cu note mari,silitor,participa la activitati in grup, isi invita colegii acasa pentru a putea studia impreuna desi nu prea reusesc...Pare a avea un fix si mereu la cel mai mic inconvienent nu ezita sa roseasca "bakayaro" ori de cate ori este nevoie..Dar in mare Chiaki este doar un copil,ajunge chiar spre surprinderea mea sa tina mereu in mana cadoul de la Mos Craciun,acel urs denumit de Kana dupa colegul ei de clasa "Fujioka"..
Minami Haruka

Haruka este cea mai mare sora Minami..Dat fiind acest lucru ea este cea mai responsabila,serioasa si matura dintre toate...Are grija de surorile ei,mereu le potoleste cand se bat,le ingrijeste ,le face de mancare si, in casa, are cea mai mare autoritate.Ea este cunoscuta si ca o foarte buna bucatareasa, silitoare la invatatura si este oarecum renumita prin scoala, fiind cunoscuta drept "banchou"...Datorita faptului ca are foarte mare grija de surorile ei mai mici ea poate fi considerata "mama" lor asa cum crede si Hosaka. Haruka este si foarte frumoasa dat fiind faptul ca si Makoto si Hosaka se indragostesc de ea. Ba chiar Hosaka se viseaza intr-o familie fericita, cu ea drept mama, el drapt tata, si Kana cu Chiaki drept copii.
Secondary caracters
Makoto

Makoto

Este un coleg de clasa a lui Chiaki care vizitand familia Minami intr-o zi,incepe sa aiba o slabiciune pentru Haruka.Pentru a o mai putea vedea pe aceasta el trebuia sa se integreze in casa Minami si pentru acest lucru se imbraca ca o fata. Astfel la el ajungea mereu in casa familiei Minami drept o fata simpatica "Mako-chan". Faptul ca el este de fapt un baiat nu stiau decat Uchida,Toma si bineinteles cea care la imbracat ca o fata Kana.
Yuka Uchida

Yuka este o colega de clasa a lui Chiaki foarte simpatica si de treaba..Ea a ajutat la deghizarea lui Makoto in fata impreuna cu Kana. Desi nu era prea comunicativa ea ajunge sa fie chemata de Kana la majoritatea evenimentelor importante si sa fie mai mereu prezenta in casa familiei Minami...
Fuyuki

Mutat recent langa familia Minami el se trasfera in aceeasi clasa cu Chiaki. Pare a fi un tip foarte amabil, mereu gata sa dea o mana de ajutor dar in acelasi timp timid si retras...Incearca sa se adaptaze asa cum poate la noul sau mod de viata.
Fujioka

Fujioka este colegul de clasa a lui Kana.Acesta o place foarte mult, ii trimite chiar si o scrisoare de dragoste dar ii este interpretata gresit. Desi Kana nu prea il apreciaza, el este oarecum faimos in scoala, si popular printre fete...Slabiciunea lui fata de Kana ii aduce de cele mai multe ori insatisfactii,dar el spera in continuare ca Minami il place.Nivelul lui la invatatura este oarecum pozitiv,dat fiind faptul ca mereu lua note mai mari decat Minami,oricat incerca aceasta sa-si modifice notele.
Hosaka

Hosaka este capitanul echipei de voley.Acesta voia sa o faca pe Haruka managerul acestei echipe si astfel se indragosteste de ea. El are diferite fantezii si visuri pe care si le exprima si in realitate, fiind astfel considerat de multi un ciudat.Dar intentiile lui sunt intotdeauna nobile.Acesta o urmarea mereu pe Haruka si incerca sa afle cat mai multe despre ea. Hosaka este si un foarte bun bucatar.
Riko

Este de asemenea o colega de clasa de-a Kanei...Riko este indragostita de Fujioka si crede ca este in lupta cu Kana pentru el..Mereu se enerveaza cand o vede pe langa Fujioka, desi ea nu are nici o legatura cu acesta. Dar in general Riko este o fire destul de simpatica si binevoitoare.
Keiko

O eleva foarte silitoare si inteligenta din clasa lui Kanei.Keiko este elevul model din clasa, dat fiind faptul ca la fiecare test lua numai note de 10...Atunci cand are nevoie de ceva Kana ii trage mereu fusta pana ii spune...
Maki

Maki este o colega de clasa de-a lui Haruka,binevoitoare si de treaba.De asemenea este o jucatoare foarte buna de volley membra a clubului de voley din scoala. Aceasta incearca sa il tina la distanta de Haruka pe Hosaka,un tip pe care nu il vede cu ochi buni...In anime apare mereu langa Hosaka gata sa-l opreasca sa faca ceva iesit din comun.
Natsuki Minami

Este fratele mijlociu a lui Toma. Acesta desi parea scapat de sub aripa fratelui mai mare este dus cu picioarele pe pamant de Hosaka care il introduca in clubul de voley...In incercarea lui de a-i multumi lui Haruka pentru grija fata de sora lui, Natsuki face cunostiinta si cu pumnii acesteia.
Akira Minami

Este cel mai mic dintre fratii MInami. Acestuia ii plac fetele cu parul lung pe spate si la sugestia kanei o remarca pe Riko.Fujioka remarca faptul ca el sta cam mult pe langa Kana si il considera adversarul lui.
Minami

Este cel mai mare dintre fratii Minami, cu cea mai mare autoritate.Minami este respectat de ceilalti frati ai sai si in vorbire este foarte corect si calm.El face diferite observatii referitoare la stilul fiecaruia dintre frati de viata.Numele sau intreg nu a fost pronuntat.
Minami Toma

Toma este o fata de seama lui Chiaki care are acelasi nume de familie ca si ea "Minami". Ea mai are trei frati mai mari care incearca sa ii poarte de grija asa cum pot ei mai bine.Datorita comportamentului ei, infatisarii ei, si vocii ei mai joase Toma este confundata cu un baiat...De astfel asa este si considerat in cealalta familie Minami,drept fratele lui Chiaki.
Hayami

Este o alta colega si membra a clubului de voley a lui Haruka.Desi nu apare prea mult in anime ea reuseste intr-un episod sa imbete toata casa familiei Minami cu un alcool caruia ii spune suc.Dintre toate numai Kana reuseste sa se abtina sa nu nu bea din sticlele aduse de Hayami.
Grafica
Avand in vedere ca este un anime din 2007, are o grafica acceptabila.Nu impresioneaza prea mult, nu are ceva special, dar este destul de buna, normala sa zicem…Sunt unele lucruri care sunt reprezentate superficial dar nu e ceva deranjant.
- Spoiler:
- Oricum grafica din prima serie este oarecum mai slaba decat cea din seria a doua “okawari” unde clar, mai ales personajele sunt reprezentate mai detaliat. Uitati o imagine care surprinde diferenta de grafica perfect, in prim plan fiind Kana Minami.
Soundtrack
In general este destul de frumos, sunt unele melodii care se imbina perfect cu energia Kanei. Dar la fel ca la grafica nu impresioneaza prin ceva anume, este normal. Cat despre opening si ending sunt perfect potrivite pentru un anime de comedie.
Personal Opinion
Nu am avut niciodata intentia sa vad aceasta serie, dar am remarcat-o la un prieten care ia dat si nota 10. Mi-am zis ca trebuie sa o incerc si eu, si chiar nu imi pare rau..Mi se pare ca are o oarecare asemenare cu Haruhi Suzumiya,mai ales asemanare intre personaje Haruhi si Kana,cred ca sunt destul de asemenatoare. Cred ca a foat un anime la care nu razi foarte tare, nu te tavalesti pe jos de ras, dar fazele comice si amuzante sunt la ordinea zilei..Deci rasul este moderat asa..^^ Si desigur personajul preferat nu poate fi decat Kana cu toate ispraviile ei…Si totusi cred ca este destul de evident faptul ca seria a doua “Minami-ke okawari” este mai reusita, aparuta anul acesta. Este un pic mai avansata, nu numai la grafica si sound ,dar asa cred ca sunt mai evident prezentate evenimentele, personajele mai bine realizate, si la final se pune si mai mult accentual pe relatia dintre cele trei surori… In mare eu zic ca este o serie de vazut, interesanta si frumoasa. Eu cel putin am urmarit-o cu placere. Desigur daca vedeti prima seria, nu ezitati sa va apucati de cea de-a doua, pentru ca este la fel , sau chiar si mai frumoasa decat prima…
» REGULAMENT
» Anyoka's here!!
» top peronaje favorite
» george si daisuke
» arashi vs hiroyuki
» schimbari
» cuplul favorit
» continuare ?